Home     Idei, sfaturi utile   Centrale termice   Instalatii, calorifere, radiatoare   Aer conditionat  Galerie foto  

Izolatii termice: intrebari si raspunsuri

Cladirile sunt cel mai mare consumator de energie, folosind 40% din energia totala consumata, mai mult decat este nevoie in transport (32%) si in industrie (28%). Izolarea cladirilor poate reduce substantial consumul de energie si costurile aferente.Care sunt principalele avantajele ale vatei minerale bazaltice?

Principalele avantaje ale vatei minerale bazaltice sunt: caraterul sau natural care asigura ventilarea cladirii („cladirea respira") si neinflamabilitatea sa (clasa de protectie la foc A1). De mentionat mai sunt si stabilitatea formei si a volumului, proprietatile acustice - absorbtia zgomotului si caracteristici izolatoare excelente.

Care este diferenta intre vata minerala bazaltica si polistiren?

Vata minerala bazaltica este un material natural care asigura ventilarea cladirii - „cladirea respira". O alta diferenta substantiala o reprezita neinflamabilitatea ei (clasa de protectie la foc A1). Aceste doua elemente sunt cele mai importante diferente fata de polistiren care din punct de vedere calitativ situeaza vata minerala bazaltica mult deasupra lui.

Unde poate fi folosita vata minerala bazaltica?

Vata minerala bazaltica poate fi folosita la toate constructiile rezidentiale si industriale, unde este aparata de influentele climatice.
Care sunt limitele folosirii vatei minerale bazaltice? (Cand si unde nu se poate intrebuinta)

Din cauza caracterului sau natural, deci si a permeabilitatii partiale, vata minerala bazaltica nu se poate intrebuinta la constructii sub nivelul terenului si la anumite tipuri de acoperisuri plane, unde stratul hidroizolator este plasat sub izolatia termica.

Este necesar ca izolatia termica a cladirii sa respire? Daca da, de ce?

Da, din punct de vedere al confortului este indicat. In interiorul unei clãdiri locuite se produce umiditate din cauza vaporilor care sunt capabili sa treaca in exterior prin peretii de circumferinta ai cladirii, fiindca ferestrele nu sunt deschise permanent. De aceea peretii de circumferinta ar trebui sa fie din materiale care dau posibilitatea cladirii „sa respire", ca omul sa nu se simta ca intr-o sera.

Care este durata de viata a vatei minerale bazaltice?

In cazul aplicarii corecte si utilizarii procedeelor tehnologice corecte, durata de viata a vatei minerale este nelimitata.

De ce diferenta de pret este atat de mare intre vata minerala bazaltica si polistiren daca proprietatile lor izolatoare sunt comparabile?

Diferentele de preturi sunt cauzate de tehnologia de productie, deoarece procesul fabricarii vatei minerale bazaltice este din punct de vedere tehnic si tehnologic mai pretentios si, bineinteles, influenteaza direct caracteristicile ei. Pentru materialele naturale intotdeauna se plateste mai mult.

Care sunt posibilitatile de amenajare a suprafetelor exterioare/fatadelor? Exista anumite limitari in acest sens?

Nu exista nici un fel de limitari in ceea ce priveste amenajarea suprafetelor exterioare a cladirilor/fatadelor, dar foarte importanta este alegerea celui mai potrivit material izolant pentru aplicatia respectiva, in cazul izolarii fatadelor - vata minerala bazaltica.

Care sunt limitarile de folosire si manipulare vatei minerale?

Exista o singura limitare legata de caracteristicile si structura materialului, respectiv actiunea de lunga durata a apei.

SURSA: knaufinsulation.roAlte articole din Idei, sfaturi utile

» Centrale termice pe combustibili alternativi: brichete si peleti

Brichetele si peletii din rumegus, aschii de lemn si chiar scoarta de copac au fost adoptate de bihoreni ca sursa de caldura. Putini dintre cumparat

» Oferta de centrale termice de apartament invadeaza piata romaneasca

Pe piata romaneasca de centrale termice sunt prezenti, cu oferte variate pentru toate tipurile de locuinta, cei mai importanti producatori mondiali:

» Tipuri de centrale termice

Exista multe criterii de clasificare pentru centrale termice; din punctul de vedere al alegerii modelului cel mai potrivit, cel mai important este tip

» Alegerea unei centrale termice de apartament

Montarea unei centrale termice de apartament se dovedeste in din ce in ce mai multe cazuri o alegere inspirata pentru locatarii blocurilor noi sau vec

» Centrale termice pe lemne, pe gaze sau electrice?

Fiecare dintre aceste tipuri de centrale termice are avantaje ┼či dezavantaje. Cunoscându-le, o vom putea alege pe aceea care se potrive┼čte dor

» Centrale termice cu lemne versus centrale pe gaz

Costul instalatiilor, durata lor de viata, pretul combustibilului, dar si usurinta in operare a centralei sunt elemente care trebuie luate in calcul

» Instalarea gazelor naturale la persoane fizice

Instalarea gazelor naturale acasa necesita ceva alergatura, dar beneficiile sunt clare. Iata pasii care trebuie facuti.

» Cum se instaleaza corect instalatia de incalzire

Cand montati o centrala termica si instalatia de incalzire aferenta trebuie sa aveti in vedere cateva mici secrete, care va pot feri de surprize nepla

» Calorifere din aluminiu - pret mic, caldura mare

Caloriferele din aluminiu sunt o solutie ieftina si usor de utilizat pentru inlocuirea vechilor calorifere din fonta. Sezonul rece bate la usa. Instal

» Raportul calitate-pret in alegerea locuintei

Materiale de calitate in proiecte rezidentialeCriza care a afectat Romania anul trecut a facut ravagii in toate domeniile de activitate, inclusiv pe p
Home |  Idei, sfaturi utile |  Centrale termice |  Instalatii, calorifere, radiatoare |  Aer conditionat |

Centrale termice

Aer conditionat. Climatizare

Calorifere si radiatoare

Instalatii

Instalatii electrice

Idei, solutii, noutatiCentrale termice si instalatii - Idei, solutii, noutati -